Cum ne asortam geanta cu pantofii?
.
De nenumărate ori suntem puse în situația în care ne întrebăm cum ne asortăm geanta cu încălțămintea,iar răspunsul este foarte clar: NU. Geanta nu trebuie neapărat să se asorteze cu pantofii. Mai mult, atunci când încercăm să le asortăm, pierdem nenumărate oportunități să fim frumoase, să fim "altfel", să fim chic. Adică îți cumperi o geantă deosebită, de calitate și trebuie să o porți doar alături de o perche de pantofi? Nu e păcat? Nu este o risipă de bani? Nu este o risipă de creativitate? Eu zic că da.
Asortarea culorilor în vestimentație este o abilitate care se poate deprinde rapid. Indiferent că vorbim despre asortarea hainelor cu geantă, cu încălțămintea, sau în cazul în care trebuie să facem combinății de culori pentru un outfit, trebuie să pornim de la câteva pricipii de baza:

1. În primul rând trebuie să cunoști culorile complementare folosind cercul cromatic (roata culorilor).În esență, culorile complementare sunt culorile opuse cum ar fi alb și negru. Tot așa, fiecare culoare are opusul ei în cercul cromatic, dispusă simetric față de centrul cercului. De exemplu roșu închis are culoare complementară albastru închis. Adică dacă porți o pereche de jeanși cu tricou sau dacă porți un costum clasic asortează-le cu o geantă vișiniu,roșu sau roz.
2.În al doilea rând păstrează familia de culori și exprimă-ți personalitatea prin culori calde, culori reci sau culori neutre. Culorile calde sunt formate din nuanțe de roșu și galben și exprimă vitalitate, energie, optimism. Culorile reci sunt formate din nuanțe de albastru și verde, sunt culori naturale, impersonale, cu efect calmant. Culorile neutre sunt formate din nuanțe de alb, negru și maro și sunt mai subtile, sofisticate, pentru ținute elegante, office. De exemplu dacă porți niște pantofi în culori florale alege o geantă cu o culoare îndrăzneață sau dacă porți o rochie printată în alb/negru asorteaz-o cu o geantă de culoare bej sau roz împreună cu o pereche de pantofi într-o singurta nuanță neutră.
3.Folosete diverse tonuri ale aceleiași culori pentru a avea o potrivire monocromatică. Adică stabilești o culoare de baza, de preferat o culoare care se potrivește cu tenul, părul sau ochii tăi, și apoi adaugi la această culoare de baza alb pentru a obține nuate mai deschise sau negru pentru a obține nuanțe mai închise. Deși uneori plictisitoare, utilizarea diverselor tonuri ale aceleiași culori poate stă la baza unei ținute ușor de asortat, cu stil, pe care să o porți în zilele în care te relaxezi, ești mai "leneșă" și porți mai puține elemente vestimentare cu texturi diferite de material. Un mare avantaj al acestor ținute este faptul că te fac să pari mai înalta și mai slabă.
4.Alb și negru este o combinăție clasică fără cusur. Aici vorbim în general de tonuri neutre(gri, navy, taupe, crem, bej, auriu, argintiu) care sunt foarte ușor de asortat și oricum le-ai combina nu ai cum să dai greș. În general, dacă vrei că geantă să se portiveasca cu orice outfit atunci alege culoarea negru, bej, culori metalice sau diverse tonuri de alb, crem,verde roșu. De exemplu pentru o noapte de neuitat asortează un plic auriu cu o rochie lungă neagră. Mai mult, aceste culori neutre, în special geanta culoarea crem, culoarea bej alături de negru, sunt ideale pentru o ținută office.

Nu în ultimul rând este foarte important de știut că geantă pe care o porți îți reflectă stilul de viață, personalitatea, este o investiție în ține, în imaginea ta, iar achiziția unei genți trbeuie să fie o sursă de bucurie și frumusețe. Deci cumpără doar genți de calitate care să merite banii și să te țină multe sezoane.